Reseptit

Recette Vin orange

5 oranges amères
1 citron
5 litres de vin rosé
1 litre d´alcool de fruits
1 gousse de vanille
1 kg de sucre
1 tuyau de cannelle

Laisser macérer quarante jours en remuant de temps en temps pour faire fondre le sucre. Tirer et filtrer. Boire très frais.
A votre santé! Gilbert et Anita, Gîte La Pinède, La Bastide dans le Var.
Recette transmise par Paula et Martti, visiteurs du gîte en juillet 2001.

Jaakon Special Tuhti Energia Müsli

    1 pkt Nalle Neljän viljan hiutaleita
    3 dl Elovena kaurahiutaleita
    3 dl paloitellut maapähkinöitä (puhalla kuoret pois)
    3 dl auringonkukan siemeniä (ei lintu- vaan ihmislajia)
    2 dl rypsiöljyä

Sekoitetaan isossa kulhossa. Levitetään reunalliselle pellille. Paistetaan 175 ast. uunissa puoli tuntia välillä käännellen. Jäähduttyä lisätään:
    ½ pkt rusinoita
    jkv kuivattuja hedelmiä paloiteltuina
    jkv vehnänalkioita

Tämä erinomaisen täyttävä mysli on ollut EraTeamin hiihtovaelluksilla käytössä 1995 lähtien. Helppo tehdä kotikäyttöönkin, maukkaampi ja täyttävämpi kuin kaupan sekoitukset. Resepti Jaakko K:lta alunperin. Sama löytyy hiukan mukailtuna myös keittokirjasta:
Bergenström Anna, Bergenström Fanny: Rakkautta, oliiveja ja timjamia, Otava 2004; s 26: "Melko ylellinen mysli".
Coccyxelle kirjasi Martti syyskuussa 2004.