Reseptit
Recette Vin orange
5 oranges amères
1 citron
5 litres de vin rosé
1 litre d´alcool de fruits
1 gousse de vanille
1 kg de sucre
1 tuyau de cannelle
Laisser macérer quarante jours en remuant de temps en temps pour faire fondre le sucre. Tirer et filtrer. Boire très frais.
A votre santé! Gilbert et Anita, Gîte La Pinède, La Bastide dans le Var.
Recette transmise par Paula et Martti, visiteurs du gîte en juillet 2001.
Jaakon Special Tuhti Energia Müsli
1 pkt Nalle Neljän viljan hiutaleita
3 dl Elovena kaurahiutaleita
3 dl paloitellut maapähkinöitä (puhalla kuoret pois)
3 dl auringonkukan siemeniä (ei lintu- vaan ihmislajia)
2 dl rypsiöljyä
Sekoitetaan isossa kulhossa. Levitetään reunalliselle pellille. Paistetaan 175 ast. uunissa puoli tuntia välillä käännellen. Jäähduttyä lisätään:
½ pkt rusinoita
jkv kuivattuja hedelmiä paloiteltuina
jkv vehnänalkioita
Tämä erinomaisen täyttävä mysli on ollut EraTeamin hiihtovaelluksilla käytössä 1995 lähtien. Helppo tehdä kotikäyttöönkin, maukkaampi ja täyttävämpi kuin kaupan sekoitukset. Resepti Jaakko K:lta alunperin. Sama löytyy hiukan mukailtuna myös keittokirjasta:
Bergenström Anna, Bergenström Fanny: Rakkautta, oliiveja ja timjamia, Otava 2004; s 26: "Melko ylellinen mysli".
Coccyxelle kirjasi Martti syyskuussa 2004.